lauantai 7. toukokuuta 2011

Miksi teit sen?!

Niin. Miksi tein sen? Tarkemmin ottaen, miksi haluaisin alkaa kirjoittaa blogia? Syitä on monia, eivätkä ne kaikki ole selviä vielä itsellenikään, joten tämä selitysyritys on välttämättäkin puutteellinen.

Päällimmäisenä syynä tällä hetkellä vaikuttaa olevan haluni kirjoittaa ajatuksia ylös itseäni kiinnostavista aiheista, näin mahdollisesti pelkän dokumentoinnin ja omien ajatuksieni jäsentelyn lisäksi toivottavasti herättäen ajatuksia muidenkin mielissä ja siten keskustelua, jos tätä nyt sitten sattuu joku joskus lukemaan itseni lisäksi. Samalla yritän myös hioa omaa kirjoitus- ja selitystaituruuttani.

Kuten profiilistanikin voi todeta, vaikkakaan se ei ole välttämätöntä, minulla on muutama erityinen kiinnostuksen kohde, joista haluaisin aivan erityisesti kirjoittaa. Aivan erityisen erityisesti näitä ovat luonnontieteet (pääasiallisesti fysiikka, ja sen perustutkimus, josta tiedän rajallisesti), matematiikka (josta tiedän jotain), ja mahdollisesti näiden opettaminen (tästä en tiedä oikeastaan mitään), filosofia (josta en tiedä kerta kaikkiaan mitään) ja sarkasmi, mutta myöskään satunnaiset hairahdukset tai esimerkiksi linkit jänniin YouTube-klippeihin eivät ole lainkaan poissuljettuja. Lähtökohdat ovat ainakin mielenkiintoiset, jossei sentään lupaavat, ja mahdollisuudet lähes tulkoon rajattomat. Mielessäni on tällä hetkellä muutama aihe, joilla voisin kirjoittamisen aloittaa, ja katsoa sitten mihin suuntaan siitä edetä, jos mihinkään..

Eräs lähellä sydäntäni, uskoakseni enimmäkseen etuaivolohkoissa, oleva aihe on kvanttigravitaatio, jonka parissa tutkimustyöskentelen tällä hetkellä tohtoriopiskelijana. Haluaisin yrittää selittää vähintään semiselkosuomeksi, että mitä se on, miksi se on mielenkiintoista, ja nähdä onnistunko vakuuttamaan ketään. (Yleisestikin ottaen haluaisin pitää blogin mahdollisimman ymmärrettävänä pyrkien kirjoittamaan mahdollisimman hyvää suomenkieltä ja välttämällä teknistä jargonia.) Mutta myös monia muita sopivan kieroutunutta mielenlaatua viihdyttäviä aiheita alkaa mieleeni tulla edellä mainituilta saroilta, kunhan vähän mietin. Ensimmäiseksi "oikeaksi" kirjoitukseksi ajattelin ladata lyhyehkön ja vielä jokseenkin raakilemaisen esseen tietoni olemuksesta, jotta tämä blogi ei aivan niin autiolta näyttäisi. Toisaalta luulen, että tuon postauksen aihepiiri edustaa vain yhtä äärilaitaa blogiaiheideni spektriviivastolla, joten sen pohjalta ei kannata vielä uhkakuvia maalailla.

Blogin nimi "mundus absurdum" on latinaa, ja tarkoittaa järjenvastaista maailmankaikkeutta (akkusatiivimuodossa), ainakin jos nettisanakirjoihin on luottamista eli luultavasti ei. Eräs blogin kantavista teemoista tulee toivottavasti olemaan juuri tämä --- kuinka ympärillämme avautuva todellisuus, niin arkipäiväisenä kuin se pinnaltaan näyttäytyykin, osoittautuu hieman pintaa syvemmältä raaputtaessa täysin arkijärjenvastaiseksi, monella eri tapaa.

Hauskoja lukuhetkiä! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti